Nepsy-Osaajakoulutus™
497.00€ sis. alv
Nepsy-Osaajakoulutus™ on koulutuskokonaisuus, jota on kehitetty usean vuoden ajan erilaisissa Mininepsy-koulutuksissa. Nämä koulutukset ovat suunnattu nepsy-lasten ja -nuorten kanssa toimiville.
Ilmoittaudu mukaan!
2025
- Ryhmä 1/25 la 8.3. – su 9.3.2025 ja la 22.3.2025 klo 9.00 – 16.00.
- Ryhmä 2/25 maanantai-iltaisin 10.3.2025 – 24.3.2025 ja 7.4.2025 – 14.4.2025 sekä tiistai-iltana 1.4.2025 klo 16.30-19.30, yht. 6 kertaa.
HUOM! Koulutus voidaan myös laskuttaa esim. kunnalta. Laskutus voidaan tehdä 1-3 erässä. Otathan yhteyttä!
Tule mukaan Nepsy-Osaajakoulutukseen™!
Nepsy-Osaajakoulutus™ on koulutuskokonaisuus, jota on kehitetty usean vuoden ajan erilaisissa Mininepsy-koulutuksissa.
Nepsy-Osaajakoulutus™ sopii sinulle, jos
- olet sosiaali-, terveys-, opetus- tai kasvatusalan ammattilainen (vähintään toisen asteen koulutus)
- teet työtä lasten tai nuorten parissa
- haluat kehittyä ammattilaisena
- haluat tehdä työstäsi helpompaa ja sujuvampaa
- haluat vahvistaa asemiasi työmarkkinoilla
Nepsy-Osaajakoulutus™ sisältää kolmepäiväisen / kuusi-iltaisen etäkoulutuksen, jossa saat tietoa, osaamista ja varmuutta nepsy-lasten tai -nuorten kanssa toimimiseen.
Kolmepäiväisessä / kuusi-iltaisessa koulutuksessa perehdyt mm. seuraaviin teemoihin:
- Neuropsykiatriset häiriöt lapsilla / nuorilla (ADHD, autismikirjo ja PDA-piirteisyys, aistitiedon säätelyn vaikeudet ja näiden liitännäisoireet)
- Konkreettiset menetelmät ja työtavat lapsen / nuoren ohjaamisessa ja tukemisessa
- Toiminnanohjauksen osa-alueet
- Tukitoimet toiminnanohjauksen pulmissa
- Toivotun käyttäytymisen vahvistaminen
- Ratkaisukeskeinen ajattelutapa
- Nepsy-perheiden taustalla olevat tekijät ja toimiva yhteistyö
Opit myös soveltamaan koulutuksessa opittuja asioita käytännön työtilanteissa nepsy-lasten ja -nuorten kanssa.
Nepsy-Osaajakoulutus™ koostuu:
- luento-osuuksista
- kokemusasiantuntijan puheenvuorosta
- osallistujien pienryhmätyöskentelystä
- yhteisestä keskustelusta ja pohdinnasta
Ennen Nepsy-Osaajakoulutuksen™ alkua saat itsellesi Nepsy-Osaajan työkirjan, jossa mm. koulutussisällöt pääpiirteittäin sekä tilaa omille muistiinpanoille.
Nepsy-Osaajakoulutuksen™ käytyäsi saat itsellesi todistuksen, jossa koulutuksen sisällöt eriteltyinä sekä pääsyn positiiviseen ja ratkaisukeskeiseen Nepsy-Osaajien Facebook-yhteisöön. Sinulla on myös mahdollisuus alennetulla hinnalla saada itsellesi Nepsy-Osaajien vuosijäsenyys, jonka arvo on 240€. Vuosijäsenyys (12 kk.) sisältää osaamistasi ylläpitäviä ja syventäviä nepsy-koulutuksia, joita tarjotaan vuoden aikana 6 kertaa. Yhteisöstä ja vuosijäsenyyden oikeuttavista koulutuksista saat parhaan mahdollisen vertaistuen, vinkkejä, työtapoja ja materiaalia hyödynnettäväksi työtilanteisiin nepsy-lasten ja -nuorten kanssa.
Koulutuksen ryhmäkoko max. 25 osallistujaa.
Nepsy-koulutus – Monipuoliset valmiudet nepsy-lasten ja -nuorten kanssa työskentelyyn
On tärkeää, että kaikkia lapsia ja nuoria pystytään ohjaamaan ja tukemaan heidän tarvitsemallaan tavalla. Koska noin seitsemällä prosentilla lapsista ja nuorista on ADHD ja joka sadannella on autismin kirjon piirteitä, nepsy-koulutus on tarpeen kaikille, jotka työskentelevät lasten ja nuorten parissa. Nepsy-Osaajakoulutuksen™ käytyäsi ymmärrät nepsy-piirteisiä lapsia ja nuoria paremmin, ja sinulla on valmiuksia tukea heidän arkeaan positiivisesti ja kannustavasti.
Nepsy-Osaajakoulutus™ antaa toimivia ohjeita arkeen
Useimmissa nepsy-koulutuksissa keskitytään siihen, että nepsy-piirteitä opitaan tunnistamaan ja ymmärtämään paremmin. Vaikka ymmärryksen kasvattamisesta on paljon hyötyä, tällaisista koulutuksista opiskelijat eivät välttämättä saa tarkkaa käsitystä siitä, mitä he itse voisivat tehdä tukeakseen lapsia ja nuoria parhaalla mahdollisella tavalla.
Koska monet lasten ja nuorten kanssa työskentelevät aikuiset pohtivat, miten he voisivat tukea nepsy-lasten ja -nuorten arkea, tavoitteenamme on tarjota käytännön vinkkejä arkeen nepsyjen kanssa. Juuri tässä suhteessa koulutuksemme eroaa muista: kun opiskelijat ovat ensin kartuttaneet vankan tietopohjan, tarjoamme heille myös toimintaohjeita, joita he voivat suoraan soveltaa työssään.
Nepsy-koulutuksemme sopii lasten ja nuorten parissa työskenteleville
Nepsy-Osaajakoulutus™ on suunniteltu auttamaan lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä käytännössä. Se sopii vähintään toisen asteen koulutuksen käyneille sosiaali-, terveys-, ohjaus-, opetus- tai kasvatusalan ammattilaisille, jotka työskentelevät neuropsykiatrisia erityisvaikeuksia omaavien kanssa.
Neuropsykiatrisiin erityisvaikeuksiin kuuluvat esimerkiksi ADHD, autismikirjo ja erilaiset vaikeudet aistitiedon käsittelyssä. Nepsy-koulutuksesta on hyötyä myös sosiaali-, terveys-, ohjaus-, opetus- tai kasvatusalan ammattilaisille, jotka tekevät yhteistyötä nepsy-perheiden kanssa.
Nepsy-koulutuksemme on tiivis mutta kattava
Nepsy-Osaajakoulutus™ on kuuden opintopisteen laajuudellaan tiiviimpi kokonaisuus kuin esimerkiksi ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan koulutus, jonka laajuus on yleensä vähintään 25 opintopistettä. Näiden koulutusten erona on se, että Nepsy-Osaajakoulutuksen™ käyvät opiskelijat eivät valmistu kokonaisia valmennusprosesseja ja kuntoutusta toteuttaviksi valmentajiksi, vaan koulutuksen tavoitteena on oppia hallitsemaan käytännön keinoja, joilla voidaan auttaa nepsy-piirteisen lapsen tai nuoren sekä hänen perheensä arkea.
Koulutuksessa käsitellään nepsy-piirteitä tulevan ICD 11 -diagnoosiluokituksen mukaan, ja sen aikana pääsemme pohtimaan, miten uusi luokitus eroaa tällä hetkellä käytössä olevasta ICD 10 -diagnoosiluokituksesta. ICD eli International Classification of Diseases on maailmanlaajuisessa käytössä oleva diagnoosiluokitus.
Nepsy-Osaajakoulutus™ koostuu luento-osuuksista, yhteistyöstä ja itsenäisestä harjoittelusta
Meidän nepsy-koulutuksestamme saat käyttöösi konkreettisia ohjeita nepsy-lasten ja -nuorten tukemiseen ja avustamiseen, ja ymmärryksesi nepsy-piirteistä laajenee huomattavasti. Lähtökohtamme on aina ratkaisukeskeinen, ja haluamme kannustaa opiskelijoitamme kysymään myös nepsyn omia toiveita arjen parantamisen suhteen.
Itse nepsy-koulutus kestää kolme päivää tai kuusi iltaa, ja jokaisella koulutuskerralla on reaaliaikaista opetusta, joka sisältää luentojen lisäksi yhteistoiminnallista oppimista ja pienryhmissä työskentelyä. Koulutukseen sisältyy myös itsenäisen työskentelyn aikaa, ja silloin opiskelijat tekevät oppimistehtäviä. Koulutuksen edetessä jokainen opiskelija arvioi ammatillista kehitystään.
Nepsy-Osaajakoulutuksessa™ jokaiselle osallistujalle lähetetään 64-sivuinen Nepsy-Osaajan työkirja, joka toimii nepsy-koulutuksen pohjamateriaalina. Se on suunniteltu tehostamaan koulutuksen osallistujien oppimista, sillä se sisältää koulutuspäivien välillä tehtäviä välitehtäviä, itsenäisiä pohdintatehtäviä, case-tapauksia ja tilaa omille muistiinpanoille.
Kun olet suorittanut Nepsy-Osaajakoulutuksemme™, voit liittyä Nepsy-Osaajien Facebook-ryhmään, jossa pystyt kätevästi pitämään yhteyttä muihin koulutuksen käyneisiin. Lisäksi Nepsy-Osaajien vuosijäsenyys tarjoaa 12 kuukauden aikana 6 osaamistasi ylläpitävää ja täydentävää koulutusta.
Nepsy-Osaajakoulutus™ aloitetaan ADHD- ja ASD-piirteiden opiskelulla
Jotta nepsy-koulutuksen osallistujilla on varmasti riittävä tietopohja nepsy-piirteisten lasten ja nuorten arjen tukemista varten, koulutuksessa käydään huolellisesti läpi tärkeimpiä nepsy-käsitteitä.
ADHD-piirteiden tunnistamiseen liittyen koulutuksessa käydään läpi perustietoa ADHD:sta, sen eri ilmenemismuodoista ja neurologisesta taustasta sekä sen ydin- ja liitännäisoireista. Lisäksi ADHD-piirteiden ilmenemistä pohditaan käytännön esimerkkien avulla, ja koulutuksessa vahvistetaan opiskelijan tietoisuutta myös ADHD-piirteisten henkilöiden vahvuuksista.
Autismikirjon piirteiden tunnistamista käydään läpi samankaltaisesti: koulutuksessa opiskellaan ASD-piirteiden neurologista taustaa, ydinoireita ja liitännäisoireita sekä niiden ilmenemistä käytännön esimerkkien kautta, ja siinä tutustutaan ASD-piirteisten henkilöiden vahvuuksiin. Myös esimerkiksi PDA-oireet, eli äärimmäinen vaatimusten välttely, ovat yksi koulutuksen aiheista.
Nepsy-lapsen arkea voidaan sujuvoittaa täsmätuella
ADHD- ja ASD-piirteiden opiskelun ohella Nepsy-Osaajakoulutuksessa™ opetellaan, mitä keinoja aikuinen voi käyttää nepsy-lapsen ja -nuoren täsmätueksi. Näihin keinoihin kuuluvat esimerkiksi tauotus, työtehtävien vaihtelu ja työskentelypisteiden käyttäminen. Lisäksi koulutuksessa opetellaan sosiaalisesti turvallisen oppimisympäristön rakentamista sekä PDA-piirteisiä henkilöitä tukevan PANDA-mallin käyttöä.
Erilaiset aistipulmat voivat hankaloittaa nepsy-piirteisen arkea huomattavasti, ja siksi koulutuksessa pureudutaan myös aistipulmien ymmärtämiseen ja keinoihin tukea niitä jokapäiväisessä elämässä. Suuri osa nepsy-koulutuksestamme keskittyykin siihen, miten nepsy-piirteisiin voidaan arjessa suhtautua positiivisesti ja vahvuuksien kautta, ja se ohjaa opiskelijoita oikeanlaisen ohjaamisen tielle.
Nepsy-Osaajakoulutuksen™ tavoitteet
Nepsy-koulutuksemme on rakennettu niin, että sen osallistujilla on koulutuksen jälkeen hallinnassaan asettamamme osaamistavoitteet. Niihin kuuluvat esimerkiksi kyky kertoa eri nepsy-häiriöihin liittyvien käsitteiden eroavaisuuksista ja siitä, mihin kehityksellisillä ja muilla neuropsykiatrisilla vaikeuksilla viitataan, ja miten ne ilmenevät. Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on, että koulutuksessamme rakennettavan tietopohjan avulla opiskelija ymmärtää tukiverkoston merkityksen nepsy-lapsen ja -nuoren arjen mielekkyyden kannalta.
Tukimuotojen ja -menetelmien hallinta nepsy-lasten ja -nuorten auttamiseksi on tärkeä osa koulutuksessamme kerrytettävää osaamista. Koulutuksen käyneet opiskelijat osaavat auttaa myös perhettä selkiyttämään arkeaan luomalla toimintatapoja, jotka sopivat heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa.
Myös ammatillinen näkökulma on nepsy-koulutuksessamme vahvasti läsnä, sillä opiskelijoita kannustetaan seuraamaan omaa kehitystään, ja he oppivat arvioimaan omaa rooliaan Nepsy-Osaajana ja kehittämään osaamistaan tulevaisuudessakin. Lisäksi he osaavat koulutuksen myötä tukea nepsy-lasta tai -nuorta sekä hänen perhettään eettisesti ja ammattimaisesti.
Jotta opiskelija läpäisee nepsy-koulutuksemme, hänen tulee osallistua reaaliaikaisiin koulutuksiin ja suorittaa kaikki välitehtävät hyväksytysti. Koulutuksesta ei anneta arvosanaa, vaan sen suoritus arvioidaan joko hyväksytyksi tai hylätyksi. Koulutuksen odotuksena on, että opiskelija on sen aikana oppinut hallitsemaan tietopohjan edellytettävällä tasolla ja osaa soveltaa tietouttaan omassa työssään.